Unhošť a unhošťské mlýny

Středa, 1. Květen 2024

Tradice je tradice - Když oslavy 1. máje, tak s holemi v ruce (třeba i bez nich). Po bujarých oslavách čarodějnic je potřeba si vyvětrat hlavu a protáhnout tělo. Proto přijďte všichni ve středu 1.května 2024 do Unhoště na krásnou procházku údolím Kačáku po Unhošťských mlýnech.

Český klub nordic walking připravil na první květnový den dvě krásné trasy – jedna 6 kilometrová, druhá 12 kilometrová, které budou obě startovat ze hřiště TJ Unhošť ve Smetanově ulici v Unhošti.  Startovat budou obě trasy najednou a Ti co se rozhodnou pro kratší a dříve se vrátí do prostoru startu a cíle, tak si jistě čekání zpříjemní dobrým občerstvením v místní hospůdce Na hřišti nebo třeba v cukrárně na unhošťském náměstí.

Opět jsme připravili doprovodný program – opékání špekáčků a losování bohaté tomboly.

Na startu budou k dispozici mapky obou tras. Trasy vedou po turisticky značených stezkám a doprovázet Vás budou certifikovaní instruktoři nordic walkingu. Registrace se tudíž bude konat po celou dobu od 10 do 10.30 hodin. Před startem bude probíhat s instruktory velmi důležitá rozcvička a protahovací cviky. V rámci startovného každý obdrží nealko nápoj, energetickou tyčinku a startovní číslo slosovatelné v bohaté tombole. Toto startovní číslo slouží i zároveň jako poukázka na špekáček, s chlebem a hořčicí, které si budete po návratu v cíli opékat na přírodním ohništi.

Místo registrace: Unhošť, hřiště TJ Unhošť, Smetanova ulice

Prostor cíle: Unhošť, hřiště TJ Unhošť, Smetanova ulice

Doprava: vlastní

Trasy: 6 a 12 km – údolím Černého potoka a Loděnice (Kačáku). V cíli opékání buřtů (buřty, chleba, hořčice a nealko nápoj je součástí startovného) a slosování startovních čísel o věcné ceny.

Přihlášky: na místě

Startovné: 200 Kč za účastníka a start, děti do 15ti let 50 Kč 

Různé:

účastníci startují na vlastní riziko

  • o případném odvolání a přesunu termínu akce akce budou účastníci informováni do 28.4.2024 na internetových stránkách www.wtc.cz a www.cknw.cz
  • pořadatel si vyhrazuje právo v případě nepředvídatelných událostí udělat změny v tomto rozpisu
  • vybavení (NW hole) je možno zapůjčit si při registraci - půjčovné dospělá osoba Kč 50,-/pár, děti ZDARMA

Časový harmonogram:

  • 10:00 – 10:30 průběžná registrace
  • 10:30 –   starty obě trasy
  • 14.00 – 16.00 – opékání špekáčků, tombola, ukončení akce

Partneři akce:

Město Unhošť

TJ Unhošť kopaná

 

Spolupořadatel akce:

Česká unie sportu