Nordic walking Třeboň 27.07.2019

Sobota, 27. Červenec 2019

Prázdninové zastavení nordic walking tour se letos opět bude konat ve městě rybníků v krásné jihočeské Třeboni –  a máte se na co těšit

 

Tak opět zase po roce hurá do Třeboně. Již tradiční prázdninové zastavení se uskuteční  27. července 2019 v krásném prostředí lázeňského města Třeboň. O tomto letním víkendu se v Třeboni konají i pivovarské slavnosti, tak můžete spojit sport se zábavou.

A teď zpět k Nordic walking tour 2019. Startovat budeme na Masarykově náměstí, zde bude i cíl našich vycházek. Registrace začne pro obě skupiny od 9 hodina a potrvá pro zájemce o kratší trasu do 9.30h, pro zájemce o delší trasu do 10 hodin. 

Zájemce o kratší trasu, budeme jim říkat "Lužničtí", kterou povede opět Michal Pech, čeká velmi pestrý program:

"Lužničtí" v 9.30 odcházejí z Masarykova nám. směr žel. st. Třeboň lázně. Před zastávkou bude během hromadného nákupu jízdenek na vlak provedena rozcvička.

 Odjezd vlaku směr Lužnice v 9.54.

 V 10.04 vystupují v Lužnici.

A tady začne naše NW dobrodružství.

Zastávky na druhé trase:

1) Schwarzenberská bobrovna, renesanční bašta a sádky na rybníku Rožmberk

2) Hráz rybníka Rožmberk s tamním kioskem. :-D

3) Zlatá stoka Štěpánka Netolického

4) Mokrá luka z pohádky Pyšná princezna se seníky

5) Záchranná stanice pro volně žijící živočichy v Třeboni

6) Bertiny lázně

7) Penzion u Míšků a Tylův domek - místa pobytu J. K. Tyla v Třeboni

8) Masarykovo náměstí

Zájemcům o delší trasu, která povede tradičně kolem rybníka Svět a povede ji Hanka Pechová, budeme říkat „Světáci“. Ti vyrazí v  10 hodin směr rybník Svět.  Zkušení instruktoři Vás před startem nebo během vycházky naučí ten správný krok, provedou instruktáž, tradiční rozcvičku a strečink.  Samozřejmě je možné zapůjčení či zakoupení nordic walkingových holí přímo na místě. Doprovodný program zpestří stánky tradičních třeboňských trhů.

Po návratu zpět do cíle bude následovat bohatá tombola a pro mnohé, kteří s námi zůstanou do neděle, příjemné pokračování letního víkendu třeba s návštěvou pivních slavností v Pivovaru Regent.

Jediným partnerem této akce je Oborová zdravotní pojišťovna, jejíž stánek budete moci během akce navštívit a dozvědět se více o produktech a bonusech pro stávající a potencionální klienty.

 

Těšíme se na viděnou ve městě rybníků -  v Třeboni!