Madeira - poznávací zájezd 2020

Pátek, 4. Září 2020 - Pátek, 11. Září 2020

Ohlasy na letošní zájezd s pěší turistikou na Madeiře byly velice pozitivní, všichni účastníci byli nadšeni programem, organizací v místě pobytu i se sportovně turistickou částí díky průvodkyni Lence.

Tak jsme i na příští rok 2020 připravili stejnou akci s tím, že je o jeden výlet s průvodcem více.

 

MADEIRA – TÚRY, HORY, LEVÁDY

PROGRAM ZÁJEZDU: 04.09. – 11.09.2020

1. den: 04.09. pátek – plánovaný odlet z Prahy ve 12:20 hod.

Plánovaný přílet na Madeiru v 15:55 hod., transfer do hotelu, fakultativně večeře, nocleh.

2. den: 05.09. sobota – Funchal

Po snídani odjezd na celodenní výlet po Funchalu, hlavního města ostrova Madeira. Ve městě si prohlédnete sochu císařovny Sissi, zahrady regionální vlády, Park Santa Catarina, sochu Kryštofa Kolumba, dále uvidíte divadlo Baltazar Dias, sochu objevitele Zarca, Katedrálu Sé a navštívíte vinný sklípek Oliveiras, kde se dozvíte něco o historii vzniku Madeirského vína. Později vás cesta zavede malebnými uličkami k městské tržnici s různými druhy tropického ovoce, ryb, květin a suvenýrů. Vila Quinta Vigia (1 €). Výstup do čtvrti Monte (možno využít lanovku – 11 €/jeden směr), kde navštívíte Tropickou zahradu (12,50 €), přejdeme ke kostelu Monte, kde je pochovaný rakousko-uherský císař Karel I. Zájemci mohou využít původní místní dopravu zpět do Funchalu – jízdu na saních o délce 2 km (15 €/os.), v odpoledních hodinách návrat do hotelu nebo individuální volno v centru města. Fakultativně večeře, nocleh.

3. den: 06.09. neděle – Fuchal (individuální program) – možnost výletu na Levádu Ribeiro Frio

Snídaně, volno, relaxace, koupání a individuální návštěva Funchalu nebo individuální výlet místními autobusy – Leváda Ribeiro Frio – po snídani individuální odjezd místním autobusem k pstruží farmě v Ribeiro Frio, u které vám zastaví meziměstský autobus. Zde se můžete v jedné z místních restaurací posilnit před sestupem nebo projít v zahradě, kde je vybudován k chovu pstruhů systém kamenných nádrží napájených křišťálově čistou vodou ze stejnojmenné říčky. Z farmy vede trasa lesem, který poskytuje dostatek stínu a osvěžení i díky zavlažovacímu kanálku (levada), podél kterého celá trasa vede. Budete procházet přírodní památkou – tzv. lesem "laurisilva". Tento unikát je zapsán do seznamu UNESCO, neboť je jedním z posledních lesů v oblasti Makronésie (Azory, Kanáry, Madeira, Kapverdy) zachovaný v takové rozloze. Nachází se zde společenství stromů a keřů s plochými listy, kapradin, mechů, lišejníků a mnoha dalších druhů flory. Po cestě do osady Portely projdete i kolem jezera Portela a na jedné z několika málo vyhlídek si vychutnáte nádherné výhledy údolím a u

autobusové zastávky, kde cesta končí na pobřežní vesnici Porto da Cruz. Zde si můžete dopřát pozdní oběd v místní restauraci. Individuální návrat autobusem do Funchalu, fakultativně večeře, nocleh. Autobusy č. 56, 53.

Délka: cca 10,5 km (5 hod.), obtížnost: středně těžká.

4. den: 07.09. pondělí – Pico do Arieiro – Pico do Ruivo – Achada

Celodenní výlet za nejvyššími vrcholy ostrova – po snídani odjezd na druhý nejvyšší vrchol Madeiry – Pico do Arieiro (1818 m n. m.), kde vás hned čeká vyhlídka Ninho da Manta na údolí Faja da Nogueira, São Roque do Faial a velkou část centrálního pohoří. Poté sestoupíte asi do 1600 m n. m. pod vrchol Pico dos Tores, abyste posléze vystoupali na nejvyšší horu ostrova. Těsně před dosažením vrcholu Pico do Ruivo (1862 m n. m.) uvidíte staleté stromy, které se tu pravděpodobně již vyskytovaly v době, kdy na ostrově poprvé přistál jeho objevitel Zarco r. 1418. Z vrcholu následuje sestup na parkoviště v místě Achada (1384 m n. m.), kde na vás bude čekat opět minibus. Po cestě zpět do Funchalu zastavíme v městečku Santana, kde si prohlédnete původní madeirské domky a můžete si zde dopřát občerstvení nebo kávu. Návrat do Funchalu, fakultativně večeře, nocleh.

Délka: cca 9,5 km (5 hod.), obtížnost: středně těžká až těžká.

5. den: 08.09. úterý – Fuchal (individuální program) – možnost výletu na Levádu 25 pramenů

Snídaně, volno, možnost relaxace, koupání nebo po snídani odjezd na celodenní fakultativní výlet na túru Levády Risco – Rabaçal – 25 pramenů (31 €/os.). Výlet na jedny z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších levád na Madeiře. Levády se nachází na západě ostrova a jsou přístupné přes náhorní plošinu Paul da Serra, kde cesta začíná v nadmořské výšce asi 1300 m, přičemž nejnižší místo bude ve výšce asi 900 m n. m. Cesta vede zalesněným údolím a nabízí mnoho krásných výhledů a možností k fotografování. Uvidíte několik vodopádů, z nichž nejvyšší Vodopád Risco má v kaskádách výšku až 100 m. Dalším krásným místem na trase jsou Vodopády 25 Fontes (pramenů), kde spadá do jezírka voda z 25 malých vodopádů. Odsud se vyjde zpět na náhorní plošinu, kde bude přistavený minibus. Při návratu do Funchalu bude zastávka na druhém nejvyšším mysu světa – Cabo Girao. Fakultativně večeře, nocleh.

Délka: cca 10 km (5 hod.), obtížnost: středně těžká.

6. den: 09.09. středa – Funchal (individuální program) – možnost výletu na Ponta de São Lourenço

Snídaně, volno nebo individuální výlet místními autobusy – pěší túra na Ponta de São Lourenço – individuální odjezd autobusem do pobřežní vesnice v nejvýchodnějším cípu ostrova – Quinta do Lorde. Cesta vás zavede podél pobřeží na poloostrov s nejužším místem asi 50 m, s krásnými výhledy až na samý cíp poloostrova Ponta de São Lourenço.

Po cestě se budete kochat nádhernými výhledy na členité pobřeží a přístavní města Machico, Santa Cruz i přistávající letadla na asi 8 km vzdušnou čarou vzdáleném mezinárodním letišti. Před zpáteční cestou si můžete zajít na oběd ve vesnici Quinta do Lorde, vykoupat se v místním veřejném bazénu nebo zajít na jednu z mála písčitých pláží na Madeiře Prainha. Individuální návrat autobusem do Funchalu, fakultativně večeře, nocleh. Autobus č. 113.

Délka: cca 8-12 km (3,5 -5 hod.), obtížnost: lehká.

7. den: 10.09. čtvrtek – Leváda Canical – Vereda do Larano – Porta da Cruz

Po snídani odjezd na celodenní výlet na Levádu Canical. Cesta začíná mezi městy Canical a Machico v nadmořské výšce asi 200 m, odkud se stoupá podél zavlažovacího kanálku vedoucího na okraji lesa kolem vesnice Ribeira Seca. Vystoupá se až do výšky téměř 500 m n. m. nad útesy nad oceánem, odkud se naskýtá krásný výhled na členité pobřeží a města Machico a Canical a vesnici Porto da Cruz, kam vás zaveze přistavený minibus (z asi 150 m n. m.). Zde budete mít zastávku na koupání v oceánu nebo přírodních bazénech, či na oběd v jedné z mnoha přístavních restaurací. Návrat do hotelu, fakultativně večeře, nocleh.

Délka: cca 10 km (5,5 hod.), obtížnost: lehká až středně těžká.

8. den: 11.09. pátek – Funchal (individuální program), odlet do Prahy

Snídaně, volno a plánovaný odlet do Prahy v 16:40 hod. (předpokládaný přílet do Prahy ve 22:10 hod.).

 

CENA: 19 990 Kč/os

Příplatek do jednolůžkového pokoje: 1 000 Kč/os (omezené množství)

Sleva osoba na přistýlce: - 1 000 Kč/os

Cena zahrnuje:

leteckou přepravu Praha – Funchal – Praha (do ceny letenky 9 000,- Kč/os., při zvýšení ceny si CK vyhrazuje navýšení ceny zájezdu), letištní taxy a poplatky, transfery, 7x ubytování v hotelu** ve 2lůžkovém pokoji se snídaní, 3x výlet, česky hovořícího delegáta a průvodce, pojištění CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

místní turistickou taxu (povinná platba na místě 5 €/os./pobyt), komplexní cestovní pojištění (36 Kč/den/os. od 15 let, 25 Kč/den/dítě 2-15 let), obědy na výletech (cca. 15 EUR/os), fakultativní vstupy, výlety nezahrnuté do programu - možnost dokoupení na místě za 37 EUR/os.

 

V případě zájmu nás prosím kontaktujte na e-mail: konsultant@wtc.cz nebo volejte: 739086447