NW Unhošť 01.05.2018 - cesta Unhošťskými mlýny

Úterý, 1. Květen 2018

Oslavíme opět jako v minulých letech 1. Máj procházkou po Unhošťských mlýnech v rámci Nordic Walking Tour 2018

Když oslavy 1. máje, tak se vším všudy. Průvody příznivců nordic walkingu se vydají již tradičně v úterý 1. května 2018 s holemi v ruce na procházku údolím Kačáku po Unhošťských mlýnech. Český klub nordic walking připravil na první květnový den dvě krásné trasy – jedna 6 kilometrová, druhá 12 kilometrová, které budou obě startovat ze hřiště TJ Unhošť ve Smetanově ulici v Unhošti.  Vzhledem k lepší organizaci ´“povycházkového“ doprovodného programu – opékání špekáčků a losování bohaté tomboly, jsme se rozhodli udělat časově odlišné dva starty pro krátkou a delší trasu – zájemci o delší vycházku vyrazí v 10 hodin a účastníci kratší trasy v 11 hodin. Na startu budou k dispozici mapky obou tras, které máte i v příloze této zprávy a můžete si je vytisknout. Trasy budou značené a s každou skupinou půjde certifikovaná instruktorka nordic walkingu. Registrace se tudíž bude konat po celou dobu od 9 až do 11 hodin. Vždy cca 15-20 minut před startem jednotlivých tras bude probíhat s instruktorem nordic walkingu velmi důležitá rozcvička a protahovací cviky. V rámci startovného každý obdrží nealko nápoj, energetickou tyčinku a startovní číslo slosovatelné v bohaté tombole. Toto startovní číslo slouží i zároveň jako poukázka na špekáček, s chlebem a hořčicí, které si budete po návratu v cíli opékat na přírodním ohništi.

Na delší trati se budeme snažit zajstit prohlídku dokonale zachovalého mlýna Proškova mlýna s odborným výkladem.

Na každém zastavení, které je spíše sportovně-společenskou akcí, se seznámíte

se správnou technikou pod vedením zkušených certifikovaných instruktorů, pobavíte se s přáteli a na závěr můžete vyhrát hodnotné ceny v tombole. Vítán bude každý, kdo se chce naučit NW a projít se na čerstvém vzduchu.

Partneři akce: Místní organizace Českého červeného kříže, Středočeské vodárny, Česká unie sportu, TJ kopaná Unhošť, Město Kladno a další.

Více informací o celém projektu Nordic Walking Tour 2018 najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz, www.skoutdoor.cz a na Facebooku.