Liberec - zakončení Nordic Walking Tour 2017

Liberec – město pod Ještědem hostilo v sobotu 28.10.2017 letošní zakončení Nordic Walking Tour

Již v pátek před akcí se do Liberce začali sjíždět skalní účastníci Nordic Walking Tour se vzdálenějších míst naší republiky. Počasí zrovna moc příjemné nebylo, klasický podzim křížený s aprílem – déšť, sluníčko, duha apod. V sobotu před polednem nás v Lidových sadech, kde probíhala registrace, přivítaly za drobného mrholení desítky účastníků nordic walking vycházky. Po krátce rozcvičce a instruktáži, kterou vedla certifikovaná instruktorka Lenka Pokutová, jsme všichni vyrazili na příjemnou 6km vycházku okolím Liberce. Cestou do kopečku na Libereckou výšinu jsme se pro začátek vycházky pěkně rozehřáli, vyzkoušeli si techniku nordic walking do mírného kopce, ale odměnou nám byly krásné výhledy z okolí Liberecké výšiny. Vycházku zpestřil malý adrenalin v podobě chůze ve volné přírodě se zdoláváním bahnitých překážek, brodů, lávek přes horské bystřiny, ale všichni jsme se shodli, že to bylo super. Po návratu následovala tradiční bohatá tombola, kde každý registrovaný účastník vyhrál nějakou drobnost, která mu letošní Nordic Walking Tour 2017 bude připomínat. Samotnou akci jsme hromadně zakončili ve Formance v Lidových sadech, kde na všechny čekalo skvělé občerstvení – polévka, hotová jídla a samozřejmě pro některé sladká tečka v podobě moučníku či horkých malin se zmrzlinou. Pro mnohé však tímto program nekončil, neboť večer byla dohodnutá prohlídka pivovaru Konrád. V 18,00 jsme se sešli před pivovarem, kde se nás ujal samotný vedoucí marketingu pan inženýr Regner. Velmi přátelským a poutavým výkladem nás provedl důležitými částmi pivovaru a samozřejmě nechyběla skvělá ochutnávka ležáku přímo z tanku. Nordic Walking Tour 2017 jsme zakončili v Radničním sklípku s ochutnáváním různých druhů piva Svijany a dalších dobrot. Všichni se shodli, že letošní ročník se velmi povedl a těšíme se na příští 9. roční Nordic Walking Tour 2018.

Velké poděkování patří generálnímu partnerovi NW TOUR 2017 Zdravotní pojišťovně MV ČR, Restauraci Formanka v Lidových sadech za přípravu skvělého zázemí tohoto zastavení, Pivovaru Konrád za večerní doprovodný program, ale samozřejmě i dalším SK Outdoor, ČKNW a instruktorce Lence Pokutové za odborné vedení této etapy.

Na viděnou v roce 2018 nebo možná dříve na některé neplánované akci. Sledujte FB a weby SK Outdoor a Nordic walking tour.