Zhodnocení Praha Kunratice – 15.04.2017

Celorepublikový projekt Nordic Walking Tour 2017 odstartoval v sobotu 15. 4. 2017 v Kunratickém lese 

Jednalo se o již 8. ročník NW Tour, který probíhal též pod názvem „Pražské kroky ke zdraví“. Aprílová předpověď počasí se opět nevyplnila. Jarní slunce přivítalo příznivce zdravého pohybu v přírodě na procházku svěží jarní přírodou. 

V sobotu ihned po ránu probíhala registrace účastníků v areálu restaurace „Na tý louce zelený“ následovaly odborně vedené instruktáže pod vedením Martiny Vernerové a Lídy Brťkové instruktorek Českého klubu nordic walking. Po rozcvičkách vyrážely postupně stovky chodců za klapotu hůlek na 2 připravené trasy.

Příjemným překvapením je stále se snižující věkový průměr na našich akcích, více se zúčastňují rodiny s dětmi a mladí lidé v produktivním věku. Díky soustavné osvětě dnes více lidí ví, že severská chůze – nordic walking pomáhá řešit, alespoň částečně, naše civilizační neduhy!

V odpoledních hodinách se příjemně unaveni, plni dojmů vraceli účastníci zpět do prostoru startu, kde bylo možné zakoupit si občerstvení. Instruktorky byly opět připravené zahájit strečink, instruovat a vysvětlovat techniku severské chůze. Následně proběhlo již tradiční losování startovních čísel v bohaté tombole, kde největší radost z výher měly tradičně děti.

Nordic Walking Tour je celorepublikový projekt, který byl zahájen v roce 2010. Za celou dobu trvání projektu se pod vedením instruktorů Českého klubu nordic walking seznámilo s tímto zdraví prospěšným sportem více než 18 tisíc účastníků akcí konaných v různých regionech České republiky.

Kdo přišel, jistě nelitoval, při nejmenším udělal pár kroků k upevnění svého zdraví. Kdo nepřišel, může svoji absenci ještě napravit. Zastavení NW Tour bude ještě 12. Vždy v zajímavých regionech naší krásné republiky.

Děkujeme všem partnerům, kteří tento projekt podpořili, zejména Magistrátu Hlavního města Prahy, Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR a České Unii Sportu.